maanantai 7. marraskuuta 2011

Kilvan helkkäilee

Jo albumilistalle ehtineiden Michael Bublén ja Rajattoman lisäksi markkinoille pukkaa muitakin potentiaalisia jouluäänitteitä, päällimmäisinä Antti Tuiskun Minun jouluni 2, Justin Bieberin Under the Mistletoe ja Hevisauruksen Räyhällistä joulua. Ensi torstaille korkeaa debyyttiä puuhaavassa Munamiehen talvessa on biisinnimien perusteella niin ikään jouluteemoja, ja joku saattaa ostaa myös Jamppa Kääriäisen sesonkilevyn.

Monina 2000-luvun vuosina ei ole julkaistu yhtään Top 20 -kelpoista joulualbumia, joten elämme runsaita aikoja. Viime joulun kymmenen myydyimmän joukossa niitä oli kaksi (Tomi Metsäketo #2, Smurffit #8), samoin sitä edellisenä (Andrea Bocelli #2, Suvi Teräsniska #3) ja vuonna 2003 (Rajaton #2, Mamba #6), mutta noiden lisäksi Top 10:ssä on nähty vain Tuiskun eka Minun jouluni (#3, 2005).

Vaikka Metsäketo, Bocelli ja Rajaton ylsivät kakkosiksi, Suomen koko listahistoria ei edelleenkään tunne yhtään terävimmällä huipulla käynyttä joululevyä. Karita Mattilan yli 43.000 kpl myyneen Karitan joulun ilmestyessä 2002 jouluäänitteet eristettiin omaan tilastoonsa, mutta tuskinpa sekään olisi tuolloin Gimmeliä päihittänyt. Nyt olisi korkea aika tehdä historiaa – kuka tekee? Kannattaisiko tämä julkaista uudelleen hyväntekeväisyyshengessä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti